7 Jenis Plastik Anu Paling Umum

7 Jenis Plastik Anu Paling Umum

1. Poliétilén Terephthalate (PET atanapi PETE)

Ieu mangrupikeun salah sahiji plastik anu paling sering dianggo.Éta hampang, kuat, biasana transparan sareng sering dianggo dina bungkusan dahareun sareng lawon (poliéster).

Conto: Botol inuman, Botol/kendi dahareun (baju salad, mentega kacang, madu, jsb.) sareng pakean poliéster atanapi tali.

 

2. Poliétilén Kapadetan Tinggi (HDPE)

Sacara koléktif, Poliétilén mangrupikeun plastik anu paling umum di dunya, tapi digolongkeun kana tilu jinis: High-Density, Low-Density sareng Linear Low-Density.Poliétilén High-Density kuat sarta tahan ka Uap jeung bahan kimia, nu ngajadikeun eta idéal pikeun cartons, peti, pipa jeung bahan wangunan lianna.

Conto: Karton susu, botol deterjen, liner kotak sereal, cocooan, ember, bangku taman sareng pipa kaku.

 

3. Polivinil Klorida (PVC atanapi Vinyl)

palastik teuas tur kaku Ieu tahan ka bahan kimia sarta weathering, sahingga dipikahoyong pikeun wangunan jeung aplikasi konstruksi;sedengkeun kanyataan yén éta henteu ngalirkeun listrik ngajadikeun éta umum pikeun aplikasi téknologi tinggi, sapertos kabel sareng kabel.Éta ogé seueur dianggo dina aplikasi médis sabab henteu tembus kuman, gampang disinfeksi sareng nyayogikeun aplikasi tunggal anu ngirangan inféksi dina kasehatan.Di sisi sabalikna, urang kedah dicatet yén PVC mangrupikeun palastik anu paling bahaya pikeun kaséhatan manusa, anu dipikanyaho ngaleungitkeun racun anu bahaya sapanjang siklus hirupna (contona: timah, dioxin, vinil klorida).

Conto: Pipa pipa, kartu kiridit, cocooan manusa sareng piaraan, talang hujan, cincin huntu, kantong cairan IV sareng pipa médis sareng masker oksigén.

 

4. Poliétilén Kapadetan Rendah (LDPE)

Versi HDPE anu langkung lemes, langkung jelas, sareng langkung fleksibel.Éta sering dianggo salaku liner di jero kardus inuman, sareng dina permukaan kerja anu tahan korosi sareng produk sanésna.

Conto: bungkus plastik/cling, kantong sandwich jeung roti, bungkus gelembung, kantong runtah, kantong sembako jeung cangkir inuman.

 

5. Polipropilén (PP)

Ieu salah sahiji jenis plastik paling awét.Éta langkung tahan panas tibatan sababaraha anu sanés, anu ngajantenkeun éta cocog pikeun bungkusan dahareun sareng panyimpen tuangeun anu didamel pikeun nahan barang panas atanapi dipanaskeun nyalira.Ieu cukup fléksibel pikeun ngidinan pikeun bending hampang, tapi nahan bentuk jeung kakuatan pikeun lila.

Contona: Sedotan, tutup botol, botol resep, wadah dahareun panas, pita bungkusan, popok disposable jeung kotak DVD/CD (inget eta!).

 

6.Polystyrene (PS atanapi Styrofoam)

Langkung dikenal salaku Styrofoam, palastik kaku ieu béaya rendah sareng insulates saé pisan, anu ngajantenkeun éta poko dina industri pangan, bungkusan sareng konstruksi.Kawas PVC, polystyrene dianggap plastik bahaya.Éta tiasa gampang ngaleungitkeun racun anu ngabahayakeun sapertos styrene (neurotoksin), anu tiasa gampang diserep ku tuangeun sahingga dicerna ku manusa.

Conto: Cangkir, wadah dahareun takeout, pengiriman barang jeung bungkusan produk, karton endog, cutlery jeung insulasi wangunan.

 

7. Lain

Ah enya, pilihan "lain" hina!Kategori ieu mangrupa tangkapan-sadayana pikeun jenis plastik séjén nu teu kaasup kana salah sahiji genep kategori sejenna atawa mangrupakeun kombinasi sababaraha jenis.Kami kalebetkeun sabab anjeun kadang-kadang mendakan kode daur ulang #7, janten penting pikeun terang naon hartosna.Anu paling penting di dieu nyaéta yén plastik ieu biasana henteu tiasa didaur ulang.

Conto: Kacamata, orok jeung botol olahraga, éléktronika, CD/DVD, fixtures lampu jeung cutlery plastik bening.

 

Daur ulang-kode-infographic


waktos pos: Dec-01-2022