Aplikasi tina Plastik

Aplikasi tina Plastik

900

Daptar eusi

  • Sipat Plastik
  • Mangpaat Plastik
  • Fakta ngeunaan Plastik
  • Patarosan anu sering ditaroskeun - FAQ

Sipat Plastik

Plastik biasana padet.Éta tiasa amorf, kristalin, atanapi padet semi kristalin (kristal).
Plastik biasana mangrupikeun konduktor panas sareng listrik anu goréng.Seuseueurna mangrupikeun insulator anu kuat sacara diéléktrik.
Polimér kaca biasana kaku (contona, polistirén).Lambaran ipis tina polimér ieu, di sisi séjén, bisa dipaké salaku film (misalna poliétilén).
Nalika stressed, ampir kabéh plastik némbongkeun elongation nu teu cageur sanggeus stress dileungitkeun.Ieu disebut "ngarayap".
Plastik biasana tahan lama sareng nguraikeun dina laju anu laun.

Mangpaat Plastik

anyar-1

Di Imah

Aya jumlah signifikan plastik dina televisi, sound system, telepon sélulér, vacuum cleaner, sarta paling dipikaresep dina busa plastik dina jati nu.Korsi plastik atanapi korsi bar stool, countertops komposit akrilik, lapisan PTFE dina panci masak nonstick, sareng pipa plastik dina sistem cai.

anyar-2

Otomotif jeung Angkutan

Plastik parantos nyumbang kana seueur inovasi dina desain otomotif, kalebet perbaikan kaamanan, kinerja, sareng efisiensi bahan bakar.

Plastik loba dipaké dina karéta, pesawat, mobil, komo kapal, satelit, jeung stasiun luar angkasa.Bemper, dasbor, komponén mesin, tempat duduk, sareng panto ngan ukur sababaraha conto.

anyar-3

Sektor konstruksi

Plastik dipaké dina sababaraha cara dina widang konstruksi.Aranjeunna gaduh tingkat versatility anu luhur sareng ngagabungkeun rasio kakuatan-ka-beurat anu saé, daya tahan, éféktivitas biaya, pangropéa rendah, sareng résistansi korosi, ngajantenkeun plastik pilihan anu pikaresepeun sacara ékonomis dina industri konstruksi.

  • Conduit jeung Piping
  • Cladding sareng Profil - Cladding sareng profil pikeun jandéla, panto, coving sareng skirting.
  • Gaskets jeung anjing laut
  • Insulasi

anyar-4

Bungkusan

Rupa-rupa plastik dipaké pikeun ngarangkep, nganteurkeun, nyimpen, jeung ngalayanan dahareun jeung inuman.Plastik anu dianggo dina bungkusan dahareun dipilih pikeun pagelaranana: aranjeunna inert sareng tahan kimia pikeun lingkungan luar sareng tuangeun sareng inuman sorangan.

  • Seueur wadah sareng bungkus plastik ayeuna dirancang khusus pikeun tahan suhu pemanasan gelombang mikro.
  • Seueur wadah katuangan plastik gaduh kauntungan tambihan pikeun tiasa aman transisi tina freezer ka microwave ka mesin pencuci piring.

anyar-5

Olahraga Kaamanan Gear

  • Alat kaamanan olahraga langkung hampang sareng langkung kuat, sapertos helm plastik, pelindung sungut, kacasoca, sareng bantalan pelindung, supados sadayana aman.
  • Diwangun, busa plastik nyerep shock ngajaga suku stabil sarta dirojong, sarta cangkang palastik tangguh nutupan helmets jeung hampang ngajaga sirah, sendi, jeung tulang.

anyar-6

Widang médis

Plastik geus loba dipaké dina pembuatan parabot médis sarta alat-alat kayaning sarung bedah, jarum suntik, pens insulin, tabung IV, catheters, splints inflatable, kantong getih, tubing, mesin dialisis, valves jantung, anggota awak jieunan, sarta tatu ganti baju, diantarana. batur.

Maca deui:

anyar-7

Keunggulan Plastik

  • Fakta ngeunaan Plastik
  • Bakelite, palastik lengkep sintétik munggaran, dijieun taun 1907 ku Leo Baekeland.Salaku tambahan, anjeunna nyiptakeun istilah "plastik".
  • Istilah "plastik" asalna tina kecap Yunani plastikos, anu hartosna "bisa dibentuk atanapi dibentuk".
  • Bungkusan nyababkeun kira-kira sapertilu tina sadaya plastik anu diproduksi.Katilu rohangan dikhususkeun pikeun siding sareng pipa.
  • Sacara umum, plastik murni teu leyur dina cai sarta nontoxic.Seueur aditif dina plastik, kumaha ogé, beracun sareng tiasa lémpar ka lingkungan.Phthalates mangrupakeun conto aditif toksik.Nalika polimér nontoksik dipanaskeun, aranjeunna tiasa ngadegradasi janten bahan kimia.
  • Patarosan anu Sering Ditaroskeun ngeunaan Aplikasi Plastik
  • Naon kauntungan sareng kalemahan tina plastik?
  • Kauntungan sareng kalemahan tina plastik nyaéta kieu:

Kauntungannana:

Plastik langkung fleksibel sareng langkung murah tibatan logam.
Plastik pisan awét sareng tiasa tahan kanggo waktos anu panjang.
Pabrikan plastik langkung gancang tibatan manufaktur logam.

Kakurangan:

  • Dékomposisi alami plastik butuh 400 dugi ka 1000 taun, sareng ngan ukur sababaraha jinis plastik anu biodegradable.
  • Bahan plastik ngotoran badan cai sapertos sagara, laut, sareng danau, maéhan sato laut.
  • Dina dasar poean, loba sato meakeun produk plastik sarta maot salaku hasilna.
  • Produksi plastik sareng daur ulang duanana ngaluarkeun gas sareng résidu anu ngabahayakeun anu ngotoran hawa, cai, sareng taneuh.
  • Dimana plastik anu paling sering dianggo?
  • Unggal taun, langkung ti 70 juta ton termoplastik dianggo dina tékstil, utamina dina pakean sareng karpét.

anyar-8

Naon peran plastik dina ékonomi?

Plastik ngagaduhan seueur kauntungan ékonomi langsung sareng tiasa ngabantosan efisiensi sumberdaya.Ieu ngurangan runtah kadaharan ku manjangkeun umur rak dahareun, sarta lightweight na ngurangan konsumsi bahan bakar nalika transporting barang.

Naha urang kedah ngajauhan plastik?

Plastik kedah dihindari sabab henteu biodegradable.Butuh sababaraha taun pikeun terurai saatos diwanohkeun ka lingkungan.Plastik ngotoran lingkungan.


waktos pos: Sep-24-2022