Prosés Produksi Produk Plastik

Prosés Produksi Produk Plastik

Prosés produksi sakabéh produk plastik nyaéta:

Pamilihan bahan baku - Ngawarnaan sareng cocog bahan baku - Desain kapang tuang - Mesin dékomposisi injection molding - Percetakan - Majelis sareng nguji produk réngsé - Pabrik bungkusan

1. Pamilihan Bahan Baku

Pilihan bahan: Sadaya plastik didamel tina minyak bumi.

Bahan baku produk plastik di pasar domestik utamana ngawengku sababaraha bahan baku:

Polipropilén (pp): Transparansi rendah, gloss rendah, kaku rendah, tapi kalayan kakuatan dampak anu langkung ageung.Biasa dina ember plastik, POTS plastik, polder, pipa nginum sareng sajabana.

Polycarbonate (PC): Transparansi anu luhur, gloss tinggi, rapuh pisan, biasana aya dina botol cai, cangkir rohangan, botol orok sareng botol plastik anu sanés.

Acrylonitrile-butadiene styrene copolymer (ABS): résin nyaéta salah sahiji tina lima résin sintétik utama, résistansi dampak, résistansi panas, résistansi suhu rendah, résistansi kimia sareng listrik.

sipat anu alus teuing, tapi ogé mibanda ciri processing gampang, stabilitas ukuran produk, luster permukaan alus, utamana dipaké dina botol orok, spasi cangkir, mobil, jsb.
Salaku tambahan:

Produk pamakéan utama pe nyaéta tutup botol cai mineral, kapang pelestarian pe, botol susu jeung saterusna.

PVC utamana dipaké pikeun kantong plastik, kantong bungkusan, drainpipes jeung saterusna.

Mangpaat utama perumahan printer PS, perumahan listrik, jsb.

 

2.Bahan atah ngawarnaan jeung Rasio

Sadaya produk plastik ngagaduhan rupa-rupa warna, sareng warna ieu diaduk sareng pigmén, anu ogé mangrupikeun téknologi inti produk plastik, upami rasio warna saé, penjualan komoditi saé pisan, bos ogé nempel pentingna kana privasi babandingan warna.

Sacara umum, bahan baku produk plastik anu dicampurkeun, kayaning gloss hade ABS, alus anti ragrag tina pp, transparansi tinggi tina pc, ngagunakeun karakteristik unggal bahan baku Pergaulan ratio bakal muncul komoditi anyar, tapi komoditi sapertos umumna. teu dipaké pikeun parabot dahareun.

 

3. Ngarancang kapang casting

Kiwari, produk plastik dijieun ku suntik molding atawa niup molding, jadi unggal waktu sampel dirancang, kapang anyar kudu dibuka, sarta kapang umumna waragad puluhan rébu nepi ka ratusan rébu.Ku alatan éta, salian ti harga bahan baku, biaya kapang ogé kacida gedéna.Meureun aya loba bagian pikeun nyieun hiji produk rengse, sarta unggal bagian perlu kapang misah.Contona, tong sampah dibagi kana: awak LIPI - panutup LIPI, liner, jeung gagang.

 

4. Nyitak

Percetakan nyaéta pikeun nambihan penampilan anu saé pikeun produk plastik.Di dieu, éta dicatet yén aya dua bagian, hiji nyaeta kertas print badag dina produk plastik, sarta séjén - wewengkon leutik tina percetakan semprot, nu geus réngsé ku leungeun.

 

5. Nyusun Produk Réngsé

Saatos bagian réngsé dicitak, aranjeunna dipariksa sareng dirakit sateuacan siap dikirimkeun.

 

6. Pabrik bungkusan

Sanggeus sagala pagawean rengse, bungkusan geus siap pikeun pangiriman.

palastik biodegradable


waktos pos: Nov-10-2022