Prosés Produksi Produk Plastik

Prosés Produksi Produk Plastik

Numutkeun sipat alamiah tina plastik, éta mangrupikeun prosés anu rumit sareng ngabeuratkeun pikeun ngajantenkeunana janten produk plastik kalayan bentuk sareng nilai panggunaan anu tangtu.Dina produksi industri produk plastik, sistem produksi produk plastik utamana diwangun ku opat prosés kontinyu: plastik ngabentuk, processing mékanis, hiasan jeung assembly.

Dina opat prosés ieu, molding plastik mangrupikeun konci pikeun ngolah plastik.Métode molding saloba 30 rupa, utamana rupa-rupa wangun plastik (bubuk, partikel, leyuran atawa dispersi) kana bentuk nu dipikahoyong tina produk atawa billet.Metodeu molding utamana gumantung kana jenis plastik (thermoplastic atanapi thermosetting), bentuk awal, sarta bentuk jeung ukuran produk.The thermoplastic processing palastik ilahar dipaké métode téh Tonjolan, suntik molding, calendering, niup molding jeung molding panas, plastik processing thermosetting plastik umumna ngagunakeun molding, mindahkeun molding, tapi ogé suntik molding.Laminating, molding, sareng thermoforming ngabentuk plastik dina tempat anu datar.Métode ngolah plastik di luhur tiasa dianggo pikeun ngolah karét.Sajaba ti éta, aya monomér cair atawa polimér salaku bahan baku casting, jsb Di antara métode ieu, Tonjolan jeung suntik molding nu panglobana dipaké jeung métode molding paling dasar.

Pamrosésan mékanis produksi produk plastik nyaéta nginjeum metode pamrosesan plastik tina logam sareng kai, sareng sajabana, pikeun ngahasilkeun produk plastik kalayan ukuran anu pas pisan atanapi kuantitas alit, sareng tiasa ogé dianggo salaku prosés bantu tina molding, sapertos ragaji. motong propil extruded.Alatan kinerja béda tina palastik jeung logam jeung kai, konduktivitas termal palastik téh goréng, koefisien ékspansi termal, modulus low of élastisitas, nalika fixture atawa alat tekanan badag teuing, gampang ngabalukarkeun deformasi, motong panas gampang ngalembereh, jeung gampang pikeun taat kana alat.Ku alatan éta, machining plastik, alat nu dipaké jeung speed motong pakait kedah adaptasi jeung karakteristik plastik.Metoda machining ilahar dipaké nyaéta saw, motong, punching, péngkolan, planing, pangeboran, grinding, polishing, processing thread jeung saterusna.Salaku tambahan, plastik tiasa dipotong, dibor sareng dilas nganggo laser.

Ngagabung dina produksi produk plastik Metode ngahijikeun bagian plastik nyaéta las sareng beungkeutan.Metoda las nyaéta pamakéan las hawa panas las éléktroda, pamakéan las ngalembereh panas, kitu ogé las frékuénsi luhur, las gesekan, las induksi, las ultrasonic jeung saterusna.Metoda beungkeutan bisa dibagi kana fluks, solusi résin jeung napel ngalembereh panas nurutkeun napel dipaké.

Tujuan modifikasi permukaan produksi produk palastik nyaéta pikeun ngabeautifkeun permukaan produk plastik, biasana kalebet: modifikasi mékanis, nyaéta, file, grinding, polishing sareng prosés sanésna, ngaleungitkeun burr, burr, sareng koreksi ukuran;Finishing, kaasup palapis beungeut produk kalawan cet, ngagunakeun pangleyur sangkan beungeut caang, maké palapis pilem patterned beungeut produk, jsb .;Aplikasi warna, kalebet lukisan warna, percetakan sareng stamping panas;Plating emas, kaasup palapis vakum, electroplating jeung kimia plating pérak, jsb processing palastik hot stamping nyaéta pikeun mindahkeun lapisan aluminium foil warna (atawa pilem pola sejenna) dina pilem stamping panas kana workpiece dina pemanasan sarta tekanan.Seueur perkakas rumah tangga sareng produk wangunan, kabutuhan sapopoé, sareng sajabana, ngagunakeun metode ieu pikeun kéngingkeun kilap logam atanapi pola kai.

Majelis nyaéta operasi assembling bagian plastik kana produk lengkep ku gluing, las sarta sambungan mékanis.Contona, propil plastik dirakit kana pigura jandela palastik jeung panto ngaliwatan sawing, las, pangeboran jeung léngkah séjén.

 

palastik biodegradable


waktos pos: Nov-07-2022